Det eneste sikre i livet er backup

Hvis du, hver kveld du gikk til sengs, kunne tatt en backup av livet ditt akkurat nå. En sikkerhetskopi. Og hvis noe skulle skje, kunne du bare hente opp igjen versjonen av deg selv som eksisterte for 20 minutter eller 18 timer siden. Fingrene som forsvant i kappsaga var tilbake, og bilen som plutselig svingte til høyre gjorde ingen skade – allikevel. Kunne vi solgt deg en slik backup hadde du vært villig til å betale mye.

Hvorfor er vi da så trege med å sikre andre verdier som betyr mye for oss? For når brannen har utslettet alt du har av data, når et uskyldig klikk på en lenke har sperret alle bilder og dokumenter, og når dine ansatt sitter handlingslammet tilbake fordi serveren har gått ned – ja da står du her og er villig til å gi oss den samme fingeren for at alt skal komme tilbake akkurat der det var. Og det skjønner vi godt.

Bedriftens livsforsikring

Etter mange år i bransjen ser vi fortsatt bedrifter som ikke har backup og nødvendig rutiner for å sikre bedriften. Uansett størrelse, dine data er antagelig noe av det viktigste du besitter for å kunne drive butikk i dag, og der hvor du har full kontroll på både reoler og fag, går IT-drift på halt hold. Det vil si helt til du har hatt uønsket besøk. Men igjen, da er det ofte for sent. Enkelte bedrifter går rett og slett over ende for noe så enkelt som ikke å ha sikret kundedata, mailer, tekniske tegninger, programvare og kontrakter. Så utrolig unødvendig!

Alt som kan gå galt, vil før eller siden gå galt

Vår erfaring er at det ikke er kostnadene forbundet med backup som er problemet, det er rett og slett det å komme i gang. Når krisen først har oppstått koster hjelpen uansett langt mer enn mange år med trygghet. Vi kan ikke gi deg evig liv, men vi kan sikre det som ofte betyr nest mest – jobben din og alle minnene. Med NerdAlert fra IOPS er du alltid trygg og oppdatert.

At noen har klikket på feil link i mailen gjør ikke noe, det fikser vi. Så får du selv sørge for din egen sikkerhet, men du kan i hvert fall legge deg om kvelden i trygg forvissning om at alt du har av data er i trygge hender.